ELLEN POVER

Haptotherapeut Ellen Pover

Sinds 1982 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en sinds 2006 ben ik ook geregistreerd en werkzaam als haptotherapeut.

Ik heb de opleiding Haptonomie gevolgd bij het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie WIH te Grave (Frans Veldman jr.) en heb jarenlang gewerkt als fysiotherapeute op haptonomische basis. Van hieruit was het een vanzelfsprekende weg voor mij de opleiding tot haptotherapeut te volgen en deze opleiding heb ik afgerond in Doorn aan de Academie voor Haptotherapie. Naast mijn supervisie en intervisie bevorder ik mijn deskundigheid door diverse cursussen te volgen.

Werkzaam als fysiotherapeute in een groepspraktijk raakte ik geïnteresseerd in haptonomie. Het boeide mij hoe mensen, ieder op hun eigen wijze, met ziekte, pijn en gevoelens omgaan. Ook in mijn leven heeft het haptonomische gedachtengoed mij geholpen inzicht te krijgen in de wijze waarop ik in het leven sta en hoe ik “mijn pad” kan volgen met de dingen die ik in het leven tegenkom.

Ik ben werkzaam in een Gezondheidscentrum en behandel zowel volwassenen als kinderen (eind basisschool).

Naast mijn praktijk als haptotherapeute ben ik werkzaam in het Revalidatiecentrum de Trappenberg. Sinds 2011 maak ik deel uit van het multidisciplinaire chronische pijnteam zowel voor de kliniek als polikliniek. In dit revalidatiecentrum ben ik ook mindfulness coach.

Lees meer
> Scholingen, over de opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd.
> ‘Mijn schelp’, over de symboliek en (vind) locatie van de schelp en de foto’s.